Izlivanje Noktiju

Postupak izlivanja noktiju traje oko sat vremena. Ovim postupkom produžujemo nokatnu ploču UV gelom.

Izlivanje noktiju se uglavnom preporučuje i ljudima koji imaju problem sa grickanjem noktiju. Grickanje noktiju je veoma loša navika koja je prisutna i kod žena i kod muškaraca. Često se nokatna ploča veoma ošteti i značajno smanji kvalitet noktiju. Konstantnim grickanjem nokatna ploča se ne oporavlja, a zanoktice se sve više povlače ka sredini nokta.

Sam početak rešavanja ovog problema je izlivanje noktiju. Prirodni nokat u ovakvom stanju ne može izdržati veliku dužinu izlivenog nokta tako da nam je cilj da samo nadoknadimo prirodnu nokatnu ploču. Takođe, sprečićemo dalje grickanje jer sada na noktu imamo gel. Započinjemo pogurivanjem i uklanjanjem zanoktica kako bismo dobili što više površine prirodnog nokta. Nakon toga matiramo nokatnu ploču, nanosimo prajmer i bazu. Nakon sušenja u lampi postavljamo šablon što približnije obliku prirodnog nokta. Nanosimo prvi sloj gela koji se suši. Nakon sušenja uklanjamo šablon i oblikujemo nokat.

Gel kod ovakvog izlivanja treba da bude nanesen u što tanjem sloju ali sa ojačanjem na pravilnim mestima. To mesto nazivamo stres tačkom i ona se nalazi na samoj sredini nokta.

To je najčešča tačka pucanja tako da na tom mestu imamo veću količinu gela koja se lagano spušta ka vrhovima noktiju.

Izlivanje