Parafin

Parafinsko pakovanje ruku i nogu je kozmetički treman koji hidrira i revitalizuje kožu ruku. Ovaj tretman utiče i na simptome reumatizma.

Ruke se potapaju u zagrejani parafin na temperaturi od 53C, koji je obogaćen uljima i vitaminom E.

Tretman bi trebao da se sastoji od 5 do 10 seansi u zavisnosti od stanja kože. Pre početka tretmana treba dezinfikovati ruke antibakterijskim sredstvom. Nakon toga uzima se piling, nežno utrljava i skida. Posle pilinga dolazi na red masaža blagim kružnim pokretima u središtu šake i izvlenje svakog prsta. Tada su ruke spremne za parafin. Nakon potapanja ili pri završenom mazanju, ruke se uvijaju u providnu foliju i navlače se frotirske rukavice. U pakovonju ruke i noge stoje 10-15 minuta, a celukupan tretman traje do 30 minuta.

Parafinsko pakovanje nije samo odličan tretman za lepše ruke, već ima i medicinska svojstva. Efikasno olakšava bolove u rukama i poboljšava cirkulaciju. Ovaj tretman opušta umorne ruke, stopala i druge delove tela. Kao toplotni tretman odličan je za olakšavanje simptoma raznih problema. Pomaže u olakšavanju bolova izazvanih fibromijalgijom, artritisom, osteoartritisom, napetim i upaljenim mišićima, itd.

Toplota ima terapeutska svojstva koja su izuzetno efikasna kada je u pitanju ublažavanje bolova, posebno kad su u pitanju upaljeni i napeti mišići. Topao vosak pomaže u omekšavanju otvrdle kože izazvane sklerodermom, bolešću koja nastaje zbog prekomernog skupljanja kolagena u koži i drugim organima. Ovaj zdravstveni problem ako se ne leči, može izazvati znatno ozbiljnije komplikacije.

Parafinsko pakovanje koži daje elastičnost što poboljšava pokrete samih ruku, posebno na koži kojom su prekrivene šake.

Ovo parafinsko pakovanje sprečava grčeve i zatezanje mišića i ukočenost prstiju. Parafinsko pakovanje pomaže u detoksicaciji organizma i otvaranju začepljenih pora, što kao posledicu ima lakše izbacivanje prljavštine i toksina iz tih pora. Kada se ovaj proces završi, svi ostali organi mogu lakše funkcionisati.

Detoksikacija organizma parafinskim tretmanom dobro služi kao prevencija protiv mnogih bolesti.

Parafin